Telesna dejavnost

Malčkov tek in mega malčkova zabava 2017

29. 06. 2017
Sodelavci NIJZ OE Ravne na Kor. smo v nedeljo, 21. maja 2017, sodelovali na eni izmed največjih vsakoletnih regijskih prireditev, namenjenih otrokom - Mega malčkovi zabavi. Na stojnici na Ravnah in v Dravogradu smo skupaj z otroki in njihovimi spremljevalci izdelovali zabavne »sadno-zelenjavne« obeske ter medalje. Delavnica je bila odlično obiskana in kot taka tudi idealna priložnost za neformalno druženje z obiskovalci in promocijo dejavnosti NIJZ.

»V nedeljo se je v Dravogradu odvila največja otroška športno-rekreativna prireditev na Koroškem, Mega malčkova zabava, ki je v aktivnem druženju povezala okoli 4000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev. Dogajanje se je pričelo že v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se je kljub slabšim vremenskim razmeram preizkusilo okoli 400 otrok. Popoldansko dogajanje z več kot 20 različnimi aktivnostmi na več kot 4.500 m2 površin.« so v izjavi za javnost zapisali organizatorji dogodka, ki ocenjujejo, da se je dogodka udeležilo okoli 4000 obiskovalcev.

Otroci so tako lahko nedeljo preživeli telesno aktivni, dopoldan s tekom po Grajskem parku na Ravnah, popoldne pa na številnih ustvarjalnih in gibalnih delavnicah v Dravogradu. Na voljo so imeli različne poligone, ki so jih premagovali bodisi peš ali s poganjalčki, mobilno plezalno steno, napihljiva igrala, streljanje z lokom idr.

Na obeh lokacijah, dopoldne na Ravnah in popoldne v Dravogradu, so si obiskovalci lahko ogledali tudi model debelega črevesa in izvedeli več o preventivnem presejalnem programu SVIT. Otrokom je bil predvsem zanimiv sestavljivi model človeškega telesa in organov - s pomočjo študentov medicine so spoznavali zgradbo in delovanje našega telesa.

Za nami je še eno uspešno izvedeno sodelovanje in dan, kjer smo združili prijetno s koristnim.

Pestro dogajanje lahko začutite v FOTO ALBUMU.