Šolska prehrana

Kuhajmo zdravo in okusno (usposabljanje za ponudnike prehrane)

03. 12. 2018
Vabimo vas k sodelovanju testiranja modulov usposabljanja za prehranske delavce, zaposlene v slovenskih bolnišnicah.

Nacionalni inštitut za javno zdravje vabi vse, ki so zaposleni na področju prehrane v slovenskih bolnišnicah, k sodelovanju v pilotnem delu projekta "Razvoj trajnostnega modela usposabljanj za zdravo ponudbo v organiziranih sistemih prehrane s predlogom postavitve nacionalne mreže ponudnikov usposabljanj o zdravi pripravi hrane" (akronim projekta: Model prehranskih usposabljanj), ki je del nacionalnega programa na področju prehrane in telesne dejavnosti za leta 2017, 2018 in 2019.

Cilj celotnega projekta je razviti pilotni model usposabljanj, ki bo temeljil na vzpostavitvi modulov usposabljanja za različne oblike ponudnikov hrane. Usposabljanja bodo vsebovala teoretični (kot na primer prehranske smernice za določeno populacijo, praktični primeri iz kuhinje, zdrava priprava obrokov, ipd) ter praktični del (zdrava priprava hrane v učni kuhinji).

Če bi želeli sodelovati pri testiranju modula za bolnišnice in ste v njej tudi tudi zaposleni, nam do 10 .1.2019 na: kuhajmo_zdravo@nijz.si pošljite svojo prijavo z naslednjimi podatki: ime ustanove, željeno število udeležencev z vaše ustanove in njihova funkcija v prehranski službi. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

Pilotno testiranje usposabljanja za BOLNIŠNICE bomo izvedli 5. 2. 2018 od 13h dalje v Ljubljani. Udeležba na testiranju je BREZPLAČNA.

Več informacij je dostopno na naslednji povezavi.

Veselimo se srečanja z vami!