Z znanjem do boljšega zdravja

Kolesarski dogodek »Zakolesarimo v pomlad«

26. 04. 2019
V okviru Dnevov zdravja 2019 smo v četrtek, 18. aprila 2019 organizirali kolesarski dogodek »ZAKOLESARIMO V POMLAD«. Organizatorji dogodka smo bili: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Občina Lendava, Občina Dobrovnik, DOŠ Dobrovnik, Kolesarski klub Lendava, Kolesarski klub - Ocean Orchids cycling team Dobrovnik, Zdravstveni dom Lendava, Policijska uprava Murska Sobota, PP Lendava. Kolesarjenje je potekalo na relaciji: Kolesarski center Murania – Lendava – Genterovci – Dobrovnik - Bukovniško jezero.

Sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje smo skupaj z Zdravstvenim domom Lendava za udeležence dogodka izvedli meritve dejavnikov tveganja, promocijo telesne dejavnosti in preventivnih programov ter svetovanje o zdravem načinu življenja.

Pred startom je sodelavka NIJZ izvedla ogrevalne vaje za vse udeležence kolesarskega dogodka. Poleg kolesarjenja so se udeleženci dogodka lahko udeležili nordijske hoje, sprehoda do Pustolovskega parka, kapele sv. Vida, Vidovega izvira in okolice Bukovniškega jezera. Po končanem kolesarjenju je fizioterapevt iz ZD Lendava izvedel vaje za raztezanje in dobro počutje.

V spremstvu policistov kolesarjev s PP Lendava in reševalnega vozila ZD Lendava, se je kolesarjenja udeležilo približno 40 kolesarjev. V letošnjem letu nam je Zavod za razvoj in turizem Lendava omogočil tudi uporabo električnih koles. Kolesarji, ki so kolesarili z električnimi kolesi, so bili zelo zadovoljni.

Dogodka so se aktivno in organizirano poleg organizatorjev udeležili predstavniki Društva upokojencev Lendava in Turnišče.

Organizatorji dogodka se posebej zahvaljujemo še reševalcem ZD Lendava, PGD Lendava, PGD Čentiba, PGD Dolga vas, PGD Genterovci in PGD Dobrovnik, ki so s svojo podporo in pomočjo pripomogli k varnosti vseh udeležencev.

Krepitev in ohranjanje zdravja je cilj vseh nas, zato vas vljudno vabimo, da se nam aktivno pridružite na naslednjih dogodkih.

Dogodek se je zaključil v prijetnem vzdušju in pričakovanju naslednjega dogodka, ki bo jeseni.

Nekaj povezav do objav: