Z znanjem do boljšega zdravja

»Kilometri za življenje« - drugič v Pomurju

03. 09. 2020
Letošnja dobrodelna kolesarska aktivnost »Kilometri za življenje« je 2. po vrsti, vendar bo zaradi trenutne nepredvidljive epidemiološke situacije potekala malo drugače in sicer v virtualni obliki. Aktivnost bo ponovno izvedena v sklopu mednarodne akcije »Prekolesarimo svet«, v okviru katere smo v lanskem letu zbrali 9.886 prekolesarjenih kilometrov. Namen dogajanja je ozaveščanje o duševnem zdravju s ciljem preprečevanja samomorov v Pomurju. Hkrati pa želimo prebivalce naše regije spodbuditi k večji telesni dejavnosti, gibanju in povezovanju, ki pozitivno vplivajo na duševno in splošno zdravje.

Kako letos lahko sodeluješ na dobrodelni kolesarski   aktivnosti  »Kilometri za življenje«?

V času od 10. 9. 2020 do 10. 10. 2020 kolesariš kjerkoli v naravi ali na sobnem kolesu. Pri tem narediš fotografijo na kolesarjenju (sliko kolesa, sebe, števca, prelepe okolice, kjer kolesariš…) in nam jo skupaj s številom prevoženih kilometrov pošlješ na e-naslov kilometrizazivljenje@gmail.com  ali preko FB strani »Kilometri za življenje«. Na FB strani bomo fotografije objavili in fotografije z največ všečki tudi nagradili s praktičnimi nagradami. Prav tako bomo nagradili kolesarje, ki bodo prispevali največ prevoženih kilometrov.

V znak podpore našemu  dobrodelnemu  kolesarskemu dogajanju označite objave na socialnih omrežjih s #kilometrizazivljenje in s tem spodbudite h kolesarjenju tudi svoje prijatelje.

V času trajanja virtualne aktivnosti  bo potekalo več manjših kolesarskih dogodkov organizatorjev, kjer bomo prav tako zbirali kilometre za zgoraj navedeno akcijo. Zato nas spremljajte na naši FB strani »Kilometri za življenje«, kjer vas bomo obveščali o aktualnem dogajanju.

V času kolesarjenja uporabljajte čelado in poskrbite za lastno varnost ter varnost vaših otrok. Če boste kolesarili v skupinah, upoštevajte ukrepe za preprečevanje okužbe s COVID-19.

Organizatorji dogodka: Nacionalni inštitut za javno zdravje OE Murska Sobota, Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mestna občina Murska Sobota, Razvojni center Murska Sobota, Zdravstveni dom Murska Sobota, Zdravstveni dom Gornja Radgona, Zdravstveni dom Lendava, Zdravstveni dom Ljutomer, Občina Dobrovnik, Zavod za okolje in turizem Dobrovnik, Zavod za turizem in razvoj Lendava, Ocean Orchids cycling team, Kolesarski klub Kicker, Ride Goricko, Avto-moto društvo Štefana Kovača Murska Sobota, Policija PU Murska Sobota, Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, regijska pisarna Moravske Toplice, Občinska športna zveza Moravske Toplice, Športna zveza Ljutomer, MTB Prlekija, MTB Pomurje, ŠD Radenci, Občina Cankova in Razvojni zavod občine Puconci.

Koordinatorici aktivnosti: 

Klavdija Žalman, NIJZ OE MS, klavdija.zalman@nijz.si , 051 631 054

Gordana Toth, NIJZ OE MS, gordana.toth@nijz.si, 041 376 998

Veselimo se virtualnega druženja z vami.

Kolesarski pozdrav,

organizatorji dobrodelne kolesarske  aktivnosti  »Kilometri za življenje«