Telesna dejavnost

Jesen v Celju – rekreacija, šport in zdravje

12. 10. 2017
Celje, oktober 2017 - Evropskemu tednu mobilnosti (od 16. do 22. septembra) in Evropskemu tednu športa (od 23. do 30. septembra) smo se pridružili tudi na Območni enoti Celje Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Udeležili smo se Mednarodnega obrtnega sejma in skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije organizirali preventivne stojnice. Svetovanja na temo zdravega življenjskega sloga in brezplačnih meritev z analizatorjem telesne sestave se je udeležilo skoraj 300 obiskovalcev. Na povabilo Mestne občine Celje smo bili 22. septembra prisotni na Dnevu brez avtomobila - promovirali smo gibanje kot del aktivnega transporta ter pomembnost deljenja prevoza za naše okolje. 23. septembra pa smo skupaj s Centrom za krepitev zdravja Celje sodelovali na testu hoje, ki se je odvijal na Špici v Celju in smo sodelujočim ponudili svetovanje na podlagi meritev analizatorja telesne sestave.

 

V mesecu oktobru bo od 14. do 21. oktobra potekala vseslovenska medgeneracijska akcija Simbioza giba, ki omogoča brezplačne rekreativne in športne dejavnosti po vsej Sloveniji. Skupaj s Centrom za krepitev zdravja Celje bomo 14. oktobra 2017, od 10. do 12. ure, na Špici v Celju, kjer se bodo lahko sodelujoči pomerili na testu hoje na dva kilometra ter se udeležili svetovanja o zdravem življenjskem slogu na podlagi meritev analizatorja telesne sestave.

Lepo vabljeni!