Z znanjem do boljšega zdravja

Evropski teden mobilnosti (ETM) 2019 – pobuda k trajnostni mobilnosti

17. 09. 2019

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI je tradicionalna evropska pobuda, ki lokalne skupnosti spodbuja k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov. Prizadevanja za človeku in okolju prijaznejše načine mobilnosti vsako leto povežejo na tisoče sodelujočih mest. Aktivnosti potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila.

GREMO PEŠ! je slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti. Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega bomo v septembru slavili hojo. Pridružite se nam!

Nagradna križanka

Ob priložnosti smo na območni enoti NIJZ Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Občino Ajdovščina ter Občino Tolmin pripravili nagradno križanko za dijake. Več o pravilih in pogoji sodelovanja na:

Za vse informacije smo vam na voljo po elektronski pošti kristina.brovc-jelusic@nijz.si, ingrid.markocic-tadic@nijz.si in po telefonu 05/968 16 50 – Kristina Brovč Jelušič ali 05/330 86 27 – Ingrid Markočič Tadič.