Z znanjem do boljšega zdravja

Evropski teden mobilnosti 2016 in Dan brez avtomobila na Gorenjskem

15. 09. 2016

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) že vrsto let podpiramo aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, ki se bo tudi letos tradicionalno začel 16. septembra, in se zaključil  22. septembra z »DNEVOM BREZ AVTOMOBILA«.

Na Območni enoti NIJZ Kranj bomo v sklopu aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v sodelovanju z Mestno občino Kranj za širšo javnost pripravili 16. septembra 2016 od 14. ure dalje na Slovenskem trgu v Kranju informacijsko stojnico, kjer bo potekalo svetovanje s pomočjo zdravstveno vzgojnih gradiv. Vse aktivnosti bodo usmerjene v vzpodbujanje ljudi k ohranjanju in krepitvi zdravja ter načine preprečevanja kroničnih bolezni.

 

Celoten program dejavnosti v tednu mobilnosti, ki ga organizira Mestna občina Kranj najdete na naslednji povezavi. Za ostale prijavljene občine pa si program aktivnosti lahko ogledate na naslednji povezavi.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete v čim večjem številu in s svojo prisotnostjo podprete akcijo in prizadevanja vseh organizatorjev.

Na NIJZ vzpodbujamo vpletanje gibanja v naše vsakodnevne obveznosti in izbiranje aktivnih potovalnih načinov. Aktivni transport v kombinaciji z javnim prevozom je smiselno razumeti in ozavestiti ne samo kot način varovanja okolja, temveč tudi in predvsem kot način telesne dejavnosti za krepitev zdravja in izboljšanje počutja.

Več si lahko preberete na naši spletni strani na naslednji povezavi.