Z znanjem do boljšega zdravja

ETM 2015 in Dan brez avtomobila - utrinki s stojnice

06. 10. 2015
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) že vrsto let podpiramo aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, ki se je tudi letos tradicionalno začel 16. septembra, in se zaključil 22. septembra z »DNEVOM BREZ AVTOMOBILA.

Na Območni enoti NIJZ Kranj smo, v sodelovanju z Mestno občino Kranj in Zdravstveno vzgojnim centrom Zdravstvenega doma Kranj, v sklopu aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti za širšo javnost v Mestni knjižnici Kranj pripravili predavanje z naslovom »ZDRAVJE IN VEDENJSKI SLOG GORENJCEV« ter informacijski stojnici na Glavnem  in Slovenskem trgu v Kranju, kjer je potekalo svetovanje s pomočjo zdravstveno vzgojnih gradiv ter meritvami krvnega tlaka. Vse aktivnosti so bile usmerjene v vzpodbujanje ljudi k ohranjanju in krepitvi zdravja ter načinih preprečevanja kroničnih bolezni.

Na NIJZ vzpodbujamo vpletanje gibanja v naše vsakodnevne obveznosti in izbiranja aktivnih potovalnih načinov. Aktivni transport v kombinaciji z javnim prevozom je smiselno razumeti in ozavestiti ne samo kot način varovanja okolja, temveč tudi in predvsem kot način telesne dejavnosti za krepitev zdravja in izboljšanje počutja. 


V fotogaleriji zgoraj si lahko ugledate nekaj utrinkov z dogodkov:

17. september 2015: 

  • predavanje prim. Alenke Hafner v Mestni knjižnici Kranj 
  • stojnica na Glavnem trgu

22. september 2015

  • stojnica na Slovenskem trgu