Sporočila za javnost

eNaročanje za starejše

12. 04. 2017
Z uvedbo eNaročanja za starejše ni bistvenih sprememb.

Z 10. aprilom 2017 se je eNapotnica izenačila z do sedaj poznano papirnato napotnico. Že izdane napotnice bodo še vedno veljavne, pacienti pa bodo lahko za naročanje uporabljali vse do sedaj obstoječe načine naročanja (telefon, osebni obisk). Razlika je v tem, da v 5 dneh ne bo več potrebno predložiti papirnatega originala napotnice (zeleni obrazec).

Z uvedbo eNaročanja se za starejše torej nič ne spremeni, razen tega, da prejmejo namesto prejšnje papirnate (zelene) napotnice potrdilo, na katerem so podatki o tem, kako se naročijo (naročijo se na način, kot so se do sedaj). 

Če bo zdravnik pacientu napisal napotnico/eNapotnico, bo pacient dobil v roke obsežno potrdilo o izdani eNapotnici, kjer so predstavljena podrobna navodila, kje se lahko pacient naroči, ali imajo v zdravstvenem domu, kjer so mu napisali napotnico tudi info točko. Sčasoma, ko bo sistem utečen, bodo navodila skrajšana.

Dogovor z zdravniki je, da bodo pacienta naročili pri izvajalcu zdravstvenih storitev (zdravnik, medicinska sestra ali info točka), če se pacient zaradi objektivnih razlogov sam ne bo mogel naročiti, storitev pa omogoča eNaročanje. Še zmeraj pacient ohranja pravico, da si izvajalca izbere sam. Če bo pacienta naročil zdravnik ali medicinska sestra, bo pacient dobil v roke potrdilo o naročilu (točen  ali okvirni datum in uro, kdaj je pri določenem izvajalcu na vrsti ter navodila, kako naj se pripravi na pregled).  Vsem pacientom ostajajo na voljo še vedno vsi dosedanji načini naročanja.

Več o uvajanju eNaročanja najdete na naslednji povezavi.

 

Tonske izjave: