Z znanjem do boljšega zdravja

Druženje "Pod dežnikom"

25. 08. 2016
V sredo, 24.8.2016, smo se sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) OE Ravne pridružili dogajanju ob odprtju Ravenskih dnevov. Dan »Pod dežnikom« je bil namenjen vsem, ki so se želeli občanom in drugim obiskovalcem aktivno predstaviti in približati. Skupaj s Koroškim društvom za boj proti raku smo na stojnici promovirali preventivne programe in zdrav življenjski slog na malo drugačen način.

Obiskovalce smo povabili na »dnevno dozo vitaminov« in izdelavo sadno-zelenjavnih »klupic«. Odziv je bil zelo pozitiven. Predvsem so bili zelo ustvarjalni otroci, saj so si sami izbrali modelček sadja ali zelenjave, ki so ga porisali, okrasili in nalepili na »klupico«. Posladkali so se s slivami in jabolki, starši in stari starši pa so domov poleg zloženk odnesli tudi lepo misel.

Ob sproščenem vzdušju otroške delavnice smo tako lažje navezali stik tudi z odraslimi, ki so spremljali otroke in se z njimi pogovarjali o zdravem življenjskem slogu ter dejavnostih, ki jih nudi NIJZ OE Ravne na Koroškem.