Vabilo na 14. nacionalno konferenco ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

4. November 2020

November je mesec preprečevanja zasvojenosti. Mesec, v katerem se poudarja pomen preprečevanja zlorabe in zasvojenosti z različnimi snovmi za zdravje posameznika in skupnosti. Raziskave kažejo, da prej ko posameznik začne kaditi, piti ali uporabljati prepovedane droge, večja je verjetnost za razvoj zasvojenosti. Devet od desetih ljudi, ki so zasvojeni z nikotinom, alkoholom ali drugimi psihoaktivnimi snovmi, so te snovi začeli uporabljati še pred svojim 18. letom.

Tudi v letošnjem letu bomo vstop v mesec preprečevanja zasvojenosti obeležili z nacionalno konferenco, že vrsto let poteka pod sloganom Skupaj zmoremo več. Osrednja tema letošnje konference je Opolnomočeni strokovnjaki – opolnomočeni mladostniki. Online dogodek bo potekal v sredo, 4. novembra 2020, s pričetkom ob 9. uri. 

Proces, ki mladostniku omogoča večji nadzor nad lastnim življenjem, zdravjem in vedenjem, imenujemo opolnomočenje. Opolnomočeni mladostnik zaupa v lastno učinkovitost, se zaveda samega sebe, goji medsebojno zaupanje in obvlada veščine reševanja problemov. Glavni namen preventive zasvojenosti je opremiti otroka in mladostnika z znanji in veščinami, ki mu omogočajo učinkovito soočanje z različnimi tveganji, ki jih prinaša obdobje odraščanja. Pri učenju tovrstnih veščin so poleg staršev ključni opolnomočeni strokovnjaki. Zato vabljeni, da se nam tudi v letošnjem letu pridružite.

Program konference je dostopen na nasledji povezavi. 

Konferenca bo potekala na daljavo, s pomočjo aplikacije GoToTraining.

Prosimo, da se na dogodek predhodno prijavite, saj je število mest omejeno. Prijave za udeležbo sprejemamo do 2. novembra 2020 oziroma do zapolnitve prostih mest na naslednji povezavi. 

Prijavljenim udeležencem bomo povezavo na dogodek in navodila za uporabo aplikacije posredovali najkasneje 3. novembra 2020.

Postopek za pridobitev točk Zdravniške zbornice Slovenije in Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije poteka.

Strokovno srečanje bo brez kotizacije.

Veselimo se srečanja z vami!