Strokovno srečanje Programa Svit - Svitov dan 2018

12. December 2018

Nacionalni inštitut za javno zdravje 12. decembra 2018 peto leto zapored organizira strokovno srečanje Programa Svit. Svitov dan 2018 bo potekal v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

Program Svit je državni program presejanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki, ki na območju celotne Slovenije organizirano poteka že 9 let. Na letošnjem strokovnem srečanju bomo izpostavili obravnavane patologije in rezultate kolonoskopij ter nekaj besed posvetili elektronski izjavi o sodelovanju, ki bo del prenovljene spletne strani programa.

Večjo pozornost bomo namenili psihologiji komuniciranja s poudarkom na ljudeh, ki se v program ne odzovejo, ter v treh delavnicah praktično obravnavali tehnike komuniciranja in motiviranja (asertivno komuniciranje, aktivno poslušanje in motivacijski pogovor).

Srečanje je namenjeno vsem, vključenim v izvajanje Programa Svit, podpornikom programa in širši strokovni javnosti. Udeležba na srečanju je brezplačna. Udeleženci bodo pridobili točke Zdravniške zbornice Slovenije ter Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije.

Prijava na elektronskem naslovu https://anketa.nijz.si/a/122839 je mogoča najkasneje do 30. novembra 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest.

Okviren program srečanja najdete na naslednji povezavi, več o Programu Svit pa spletni strani www.program-svit.si.

Vljudno vabljeni!