Nacionalna konferenca obvladovanja sladkorne bolezni 2018

8. November 2018

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na 9. Nacionalni konferenci obvladovanja sladkorne bolezni 2018 z naslovom Sladkorna bolezen: številke, trendi in razlike med regijami, ki bo potekala v Hotelu Union v Ljubljani, 8. novembra 2018, s pričetkom ob 9. uri.Število bolnikov s sladkorno boleznijo se tako v Sloveniji kot svetu vztrajno povečuje. V Sloveniji že več kot 108.000 prebivalcev prejema zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni, to število pa je vsako leto višje za približno 3 %. V okviru Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni 2010–2020 je bilo v 8 letih narejenih že veliko korakov v smeri boljšega obvladovanja te kronične bolezni. Še vedno pa na tem področju ostaja več izzivov, s katerimi se bomo srečevali v prihodnosti.

Osrednja tema letošnje Nacionalne konference obvladovanja sladkorne bolezni je pogled na to kronično bolezen z vidika podatkov, trendov in razlik med regijami. Spregovorili bomo o stanju te bolezni v Sloveniji in predstavili, kje smo v primerjavi z drugimi državami, kakšno je stanje po regijah z vidika preprečevanja in oskrbe sladkornih bolnikov in kako nam to lahko pomaga pri zasnovi ustreznih intervencij. Ker se bližamo novemu mejniku na področju obvladovanja sladkorne bolezni v Sloveniji, saj se leta 2020 zaključuje desetletno izvajanje obstoječega nacionalnega programa, se bomo v okviru konference posvetili tudi izhodiščem in prioritetnim usmeritvam naslednjega desetletnega nacionalnega programa obvladovanja sladkorne bolezni. V sklopu konference bosta predstavljeni tudi novi knjigi, ki bosta pripomogli k obvladovanju te kronične bolezni.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Postopek za pridobitev kreditnih točk pri Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije je v teku.

Uradno vabilo na konferenco je dostopno na spodnji povezavi. Preliminarni program bo na voljo v kratkem.

Prijava na konferenco zaradi zasedenosti vseh prostih mest ni več mogoča.

 

Datoteke: