Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade "Z mladimi o trajnostni mobilnosti"

20. September 2017
Potovalne navade se oblikujejo od otroštva naprej. Pomemben je tudi čas vstopa polnoletnosti, ko je mogoča samostojna vožnja z avtomobilom. Se bomo odpravili na pot peš, s kolesom, javnim prevozom ali drugo alternativno obliko mobilnosti ali bomo raje enostavno sedli v avto, čeprav to ni najbolj gospodarno, zdravo, varno, družabno in prijazno do okolja, v katerem živimo? 
 
Odgovore na ta vprašanja bo obravnavala Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade, ki bo potekala v Ljubljani, 20. septembra 2017, v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Konferenca želi prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med mladimi ter jim predstaviti drugačne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih poti.  
 
Konferenca je tudi priložnost, da mladi (15 do 29 let) povedo svoje mnenje, delijo znanja in izkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja trajnostne mobilnosti. Skupaj s predstavniki državnih ustanov ter strokovnjaki s področij prometa, okolja, zdravja, izobraževanja ter dela, družine in socialnih zadev pa bodo spoznavali dejansko problematiko trajnostne mobilnosti in v delavnicah poiskali rešitve in predloge za njen razvoj. 
 
Konferenco organizirajo Ministrstvo za infrastrukturo, Agencijo RS za okolje, Ministrstvo za zdravje, Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija in Agencija za varnost v prometu. 
 
Prijavite se lahko na naslednji spletni povezavi do petka, 8. 9. 2017, do 12h . 

Konferenca bo potekala 20. 9. 2017, v Hiši EU, Dunajska cesta 20, v Ljubljani.


Program konference