Z znanjem do boljšega zdravja

Dan brez alkohola na Ravnah na Koroškem

03. 04. 2019
Ob svetovnem dnevu zdravja (7. april) na Območni enoti NIJZ Ravne na Koroškem v okviru projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, organiziramo dogodek "Dan brez alkohola", ki bo namenjen osveščanju javnosti o našem projektu ter pogovoru o zdravih življenjskih izbirah. Dogodek bo potekal v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem v soboto, 6. aprila 2019, na Mestni tržnici Ravne na Koroškem. Naše aktivnosti na dogodku bodo potekale med 11. in 13. uro.

Na stojnicah bodo obiskovalci lahko dobili informacije o našem delu, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja, pogovorili pa se bomo tudi o zdravih alternativah, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola in o virih pomoči v regiji.

Na dogodku, ki bo potekal v sodelovanju z Občino Ravne na Koroškem in bo pridružen akciji slovenske filantropije "Dan za spremembe", bodo sodelovali predstavniki šestih nevladnih organizacij, ki sodelujejo na našem projektu, in sicer: Društvo za zdravje srca in ožilja, Društvo paraplegikov Koroške, ŠENT Radlje ob Dravi, Društvo prijateljev mladine Ravne na Koroškem, Župnijska Karitas Prevalje in Zveza športnih drutev Ravne na Koroškem. Prisotni bodo predstavniki Urada za delo Ravne na Koroškem, pripravili bomo tudi gibalni kotiček za otroke, v sodelovanju s policijo bo postavljen poligon za odrasle, z uporabo očal za simulacijo različnih stopenj opitosti, Koroški medgeneracijski center pa bo obiskovalcem nudil brezplačen čaj.

Aktivnosti ob Dnevu brez alkohola se bodo nadaljevale v soboto 6. aprila 2019 ob 16. uri v Družbenem domu na Prevaljah, kjer bodo svoje življenjske zgodbe in izkušnje z zasvojenostjo predstavili uporabniki programa Vrtnica, ki se izvaja v okviru Zavoda Karitas - Samarjan, Škofijske Karitas Koper, Branka Božank iz NIJZ OE Ravne na Kor. pa bo spregovorila o alkoholni problematiki in projektu SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola.

Več o dogodkih po Sloveniji si lahko preberete na naslednji povezavi.

6. aprila 2019 se bomo sodelavci NIJZ OE Ravne priključili tudi drugim aktivnostim v regiji ob svetovnem dnevu zdravja in sicer Dnevu za zdravje v Črni na Koroškem in Teku zdravja v Slovenj Gradcu.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.