Z znanjem do boljšega zdravja

Dan brez alkohola 2020

22. 09. 2020
Septembra poteka po celotni Sloveniji 8 dogodkov Dan brez alkohola, ki jih nismo mogli izvesti v aprilu in maju. Tudi sedaj dogodke izvajamo v skladu s preventivnimi ukrepi, saj se nam zdi pomembno osveščati javnost o tej problematiki, sploh v tem času, ko tvegana vedenja še naraščajo.

Dan brez alkohola je obeležitev posebnega dne v okviru projekta SOPA. Na ta dan želimo predstaviti javnosti aktivnosti projekta ter se pogovoriti o zdravih življenjskih izbirah.

V Murski Soboti smo letos Dan brez alkohola organizirali na nekoliko drugačen način zaradi trenutne epidemiološke slike. Dogodek smo izvedli samo za deležnike v projektu. Povezali pa smo se tudi s Hišo sadeži družbe iz Murske Sobote, ki je hkrati z našim dogodkom obeležila tudi Dan za spremembe, ki je letos potekal pod sloganom »Dobro za ljudi in za planet«, kar sovpada tudi z našim sporočilom.

Tako smo se v petek, 18. septembra, zbrali pred NIJZ OE MS, vmesno postajo naredili v Hiši sadeži družbe, kjer se nam je pridružilo še več pohodnikov in se odpravili na simbolični pohod po mestu Murska Sobota, ki smo ga zaključili na dvorišču OE NIJZ, kjer smo pripravili nekaj delavnic na prostem. Predstavili smo se: NIJZ OE M. Sobota – projekt SOPA, Hiša sadeži družbe Murska Sobota, Ozara, Škofijska Karitas Murska Sobota, društvo Pomagajmo odprtih src, društvo Za srce, Zavod za zaposlovanje – urada za delo Murska Sobota in Gornja Radgona. Na pohodu se nam je pridružil tudi predstavnik PU Murska Sobota. Zavrteli smo kolo sreče, se poizkušali v premagovanju poligona s posebnimi »alko očali«, reševali nagradno križanko in še in še…

Preživeli smo čudovito dopoldne s katerim smo želeli sporočiti, da delamo nekaj dobrega zase in za našo ožjo in širšo okolico.