Z znanjem do boljšega zdravja

Dan brez alkohola

09. 04. 2019
Dogodek "Dan brez alkohola", ki se je odvijal v okviru projekta SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, v nedeljo, 7.4.2019 na Glavnem trgu v Mariboru je v polni meri uspel.

Na dogodku so sodelovali tudi predstavniki nevladnih organizacij, ki sodelujejo na našem projektu, in sicer: Društvo za zdravje srca in ožilja, Šent, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije.

Prisotni so bili tudi predstavniki uradov za delo ZRSZ Maribor in Lenart ter Center za preprečevanje odvisnosti (NIJZ OE MB).

Na naši stojnici so obiskovalci lahko dobili informacije o naših aktivnostih, o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, predstavili smo zdrave alternative in načine, kako vzpostaviti odgovoren odnos do pitja alkohola, obiskovalci pa so dobili tudi informacije o virih pomoči v regiji.

Obiskovalci so poleg promocijskega materiala, zdravih in slastnih prigrizkov, lahko dobili tudi praktične nagrade, katere so bile podeljene ob pravilnih odgovorih na vprašanja povezana z zdravim načinom življenja.

Vprašanja na temo zdravega načina življenja so bila na kolesu zdravja, za katero je bilo veliko zanimanja s strani obiskovalcev.

Dogodka se je udeležil tudi Igor E. Bergant, ki je ambasador letošnje akcije 40 dni brez alkohola, ki je poleg nas promoviral zdrav način življenja.

Z veliko pozitivne energije in volje smo se nekateri udeležili tudi teka za zdravje, ki je potekal v organizaciji ZD Adolfa Drolca. 

Hvala vsem za sodelovanje in zanimanje za dogodek z željo, da bi tovrstnih dogodkov bilo čim več.