Z znanjem do boljšega zdravja

Akcija Otroci za varnost v prometu 2016

30. 11. 2016
Letošnja akcija Otroci za varnost v prometu je že tretja zapovrstjo in glede na uspešnost ter pozitiven odziv šol ter udeležencev v prometu se nadejamo, da bo postala vsakoletna akcija.

Vsako leto se za sodelovanje v akciji odloča več šol. Veseli smo, da je v letošnji akciji sodelovalo 271 otrok in 21 mentoric iz 9-ih osnovnih šol. K uspešnosti akcije poleg otrok in NIJZ veliko prispevajo tudi policistke in policisti policijskih postaj v regiji ter predstavniki medobčinske redarske službe.

Glede na obvladljivo število osnovnih šol, ki so se vključile v akcijo smo se odločili, da tudi letos izvedemo ulično akcijo z vsemi sodelujočimi šolami. Tako smo prvo ulično akcijo v letošnjem šolskem letu izvedli 15.11.2016 na Mostu na Soči. Na isti dan smo akcijo izpeljali tudi v Tolminu in Kobaridu. Naključno ustavljenim voznikom so učenci delili otroške risbice skupaj s sporočili o nevarnosti alkohola. Namen akcije je bil opozoriti voznike na nevarnost alkohola v prometu. Za izvedbe uličnih akcij z ostalimi sodelujočimi šolami se še dogovarjamo.

Da pa niso samo otroci obdarovali naključno ustavljenih voznikov, so poskrbeli naši prijazni sponzorji, ki so s svojimi izdelki obdarovali otroke, ki so sodelovali v akciji. Darila za sodelujoče otroke so podarili Fructal, Simobil, Javna agencija RS za varnost prometa – Sektor za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, Zavarovalnica AS, Laborplast d.o.o. in JUST.

Kot zanimivost naj povemo, da je bil med naključno ustavljenimi vozniki akcije tudi prebivalec Anglije, ki je bil presenečen in navdušen nad akcijo ter sporočilno vrednostjo akcije.