Z znanjem do boljšega zdravja

4. mednarodni kongres nutricionistov

16. 11. 2016
Med 11. in 13. novembrom je v Zadru potekal 4. Mednarodni kongres nutricionistov, na katerem je z aktivno udeležbo predavateljev sodeloval Nacionalni inštitut za javno zdravje.

S predstavitvijo prispevka z naslovom »Interaktivna mobilna razstava kot metoda promocije ustrezne prehrane« (Interactive mobile exhibition as a method of promotion of adequate nutrition), je na kongresu sodelovala Branislava Belović iz območne enote Murska Sobota.

Avtorji prispevkov s področja digitalnih tehnologij in medijev so bili deležni velike pozornosti udeležencev, NIJZ pa se na kongresu sodeloval tudi s predstavitvijo posterja. Ta je po izboru Znanstvenega odbora kongresa v katerem so bili predstavniki več držav, osvojil drugo nagrado. 

»School pot« - web portal with contents and e-tools on organised meals in educational institutions in Slovenia (avtorji Rok Poličnik, Nacionalni inštitut za javno zdravje, Branislava Belović, Pomursko društvo za boj proti raku, Nataša Kučan, Vrtec Murska Sobota) je bil izbran med pet najboljših po predstavitvi, v obliki krajšega predavanja pa je osvojil drugo nagrado. 

Plakat in utrinke iz kongresa si lahko ogledate v zgornji galeriji slik.