Z znanjem do boljšega zdravja

3. srečanje Zdravih šol v Pomurju

17. 06. 2019
Na OE Murska Sobota smo 23. maja 2019 izvedli 3. srečanje Zdravih šol Pomurja v šolskem letu 2018/19. Naša gostiteljica je bila OŠ Janeza Kuharja Razkrižje.

V prvem delu srečanja je prisotne pozdravila in nagovorila ravnateljica OŠ Razkrižje in pohvalila delo Zdravih šol in poudarila pozitivne učinke ter spremembe matične šole v okviru programa Zdrave šole, ki  je v mrežo Zdravih šol vključena tretje leto.

Osrednja tema srečanja je bila Zdrava in lepa drža tudi v šoli, s poudarkom na zmanjševanju teže šolske torbe. Predstavnik ZD MS Centra za krepitev zdravja je predstavil zdravo in lepo držo in vaje z namenom prekinjanja sedenja. Nato smo za udeležence izvedli delavnico z naslovom Zmanjševanje teže šolske torbe, v kateri so udeleženci po skupinah  pripravljal akcijski načrt.  

Drugi del srečanja je bil pohod po zdravilni poti s krajšo predstavo v prazgodovinski naselbini, kjer smo si ogledali krajši prikaz življenja ljudi izpred 5500 let.

Imeli smo krasen dan z lepim vremenom, dobro voljo, energijo in prijetnim vzdušjem. Vsak je s svojo pozitivno energijo prispeval k temu, da smo se imeli zelo lepo. Spet smo združili poučno z gibanjem in duševnim zdravjem.