Z znanjem do boljšega zdravja

11. ŠOLA ŠALA

13. 08. 2019
Tudi letošnje poletje smo se sodelavke iz NIJZ OE Ravne na Koroškem aktivno udeležile poletnega varstva otrok z imenom 11. ŠOLA ŠALA.

S programom 11. ŠOLA ŠALA ravenska enota Centra za socialno delo Koroška že več kot dvajset let povezuje otroke iz Mežiške doline v počitniške dejavnosti. Tudi letos v juliju in avgustu organizirajo počitniško varstvo za otroke, stare od šest do enajst let. Program aktivnosti poteka od ponedeljka do petka v občinah Črna, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem, skupine pa so sestavljene iz največ 25 otrok.

Sodelavke NIJZ OE Ravne na Koroškem smo v delavnicah poletnega varstva sodelovale na Ravnah na Koroškem, Prevaljah in v Mežici.
 

Na Ravnah smo razgibano dopoldne preživeli v senci Grajskega parka, na Prevaljah in v Mežici pa žal nismo imeli takšne sreče z vremenom, zato smo aktivnosti izvajali v prostorih OŠ Franja Goloba na Prevaljah in v prostorih Medgeneracijskega centra v Mežici.

Najprej smo se z otroki in njihovimi mentoricami poučili o ustrezni zaščiti pred soncem, nato pa smo se še dodobra razgibali z pomočjo gibalnega poligona SOPA. Igrali smo se tudi z mavričnim padalom in iz papirja izdelovali morske živali. Otroci so si lahko izdelali lepe misli, knjižna kazala in vetrnice; spoznavali nove okoljske pojme in zdrav življenjski slog preko družabne talne igre »Srečna dolina«, krepili spomin ter s pomočjo igralnih kart »Sadje in zelenjava« na zabaven način spoznavali prehranske vrednosti različnih vrst sadja in zelenjave.

Za malico smo otrokom postregli zelenjavna nabodala, ki jih je zmanjkalo kot bi trenil. Na Ravnah, kjer je bilo vreme sončno in zares toplo, smo se na koncu našega druženja osvežili še z vodnimi igrami, ki so poskrbele za veliko smeha in veselih vriskov.

Tudi tokrat smo sodelovanje zaključili z medsebojnim zadovoljstvom vseh vključenih. Veseli smo, da smo lahko na zabaven in sproščen način doprinesli svoj košček v mozaik krepitve zdravega in aktivnega življenjskega sloga pri otrocih in mladostnikih.

Fotoutrinke lahko najdete na naslednji povezavi.