Alkohol

0,0 šofer – Slovenija piha 0,0

04. 11. 2016
Vožnja pod vplivom alkohola ali drugih prepovedanih substanc je neracionalna odločitev, ki lahko pripelje do usodnih posledic. Približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreče je opit voznik.

Ministrstvo za zdravje RS zato že vrsto let organizira akcije 00 šofer, katerih namen je ozaveščanje o nevarnostih vožnje v netreznem stanju. Glavni namen letošnje vseslovenske akcije 0,0 šofer – Slovenija piha 0,0, ki poteka med 4. in 13. novembrom po slovenskih cestah, je zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, obenem pa nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom substanc.

Vozniki, ki bodo napihali 0,0, bodo namreč nagrajeni z letaki, med katerimi bo veliko takšnih, ki bodo vzornim voznikom omogočili obisk koncerta Policijskega orkestra z gostoma Tanjo Žagar in raperjem Zlatkom. Koncert bo 4. decembra 2016 ob 19. uri v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.
 

Vabimo vas, da skupaj z nami prispevate k varnejšim cestam in se nam pridružite pri osveščanju o pomenu trezne vožnje na vaših in naših začrtanih poteh.

Več informacij najdete na spletni strani Ministrstva za zdravje RS.