Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) v hrani in njihov vpliv na zdravje

Kemijska varnost

Policiklični aromatski ogljikovodiki (PAH) predstavljajo veliko skupino organskih spojin, katerih izpostavljenost iz hrane in okolja je treba zaradi njihovih negativnih vplivov na zdravje zmanjševati na najnižjo možno raven. Se ne akumulirajo, vendar se v telesu intenzivno presnavljajo, pri čemer nastajajo produkti, ki so lahko rakotvorni.

Zadnje posodobljeno: 26.03.2015
Objavljeno: 26.03.2015

Celoten prispevek je objavljen na naslednji povezavi, objavljen pa je tudi v januarski številki mesečne publikacije eNBOZ.

Za dobro javno zdravje
NIJZ

Zaščitimo se pred boleznimi, ki jih prenašajo klopi

Podrobno
Cepljenje

Obeležitev evropskega in svetovnega tedna cepljenja 2024

Podrobno
Cepljenje

Cepiva proti posameznim boleznim – Meningokokne okužbe

Podrobno