Z znanjem do boljšega zdravja

Obvestilo osebam, izbranim v vzorec spletne ankete o tobaku, alkoholu in drugih drogah atadd-p 2017

05. 10. 2017
Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje izvajamo Anketo o tobaku, alkoholu in drugih drogah (ATADD-P 2017). Osebe, izbrane v vzorec spletne ankete, so prejele vabilo k sodelovanju v anketi, ki pa zaradi napake pri tisku ni vsebovalo spletne povezave in gesla za dostop do ankete.

Za nevšečnost se prejemnikom vabila opravičujemo. V naslednjih dneh boste prejeli novo pismo, v katerem bodo navedene vse potrebne informacije za dostop do ankete. Zahvaljujemo se za razumevanje in vas ponovno vabimo, da sodelujete v raziskavi.


O Anketi o tobaku, alkoholu in drugih drogah

Namen Ankete o tobaku, alkoholu in drugih drogah je oceniti razširjenost uporabe tobaka, alkohola in nekaterih drugih drog med prebivalci Slovenije, starimi od 15 do 64 let, ter raziskati povezavo med določenimi lastnostmi ljudi in uporabo dovoljenih in nedovoljenih drog. V Sloveniji se anketa izvaja drugič; prva anketa je bila izvedena v letih 2011/12. Enako raziskavo izvajajo vse članice Evropske unije, nekatere že od leta 2000 dalje, zato bodo njeni izsledki mednarodno primerljivi.

Izsledki prejšnje raziskave so objavljeni na spletni strani NIJZ: