Nacionalna konferenca obvladovanja sladkorne bolezni 2018

8. November 2018

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na 9. Nacionalni konferenci obvladovanja sladkorne bolezni 2018 z naslovom Sladkorna bolezen: številke, trendi in razlike med regijami, ki bo potekala v Hotelu Union v Ljubljani, 8. novembra 2018, s pričetkom ob 9. uri.Število bolnikov s sladkorno boleznijo se tako v Sloveniji kot svetu vztrajno povečuje. V Sloveniji že več kot 108.000 prebivalcev prejema zdravila za zdravljenje sladkorne bolezni, to število pa je vsako leto višje za približno 3 %. V okviru Nacionalnega programa za obvladovanje sladkorne bolezni 2010–2020 je bilo v 8 letih narejenih že veliko korakov v smeri boljšega obvladovanja te kronične bolezni. Še vedno pa na tem področju ostaja več izzivov, s katerimi se bomo srečevali v prihodnosti.

Osrednja tema letošnje Nacionalne konference obvladovanja sladkorne bolezni je pogled na to kronično bolezen z vidika podatkov, trendov in razlik med regijami. Spregovorili bomo o stanju te bolezni v Sloveniji in predstavili, kje smo v primerjavi z drugimi državami, kakšno je stanje po regijah z vidika preprečevanja in oskrbe sladkornih bolnikov in kako nam to lahko pomaga pri zasnovi ustreznih intervencij. Ker se bližamo novemu mejniku na področju obvladovanja sladkorne bolezni v Sloveniji, saj se drugo leto zaključuje desetletno izvajanje obstoječega nacionalnega programa, se bomo v okviru konference posvetili tudi izhodiščem in prioritetnim usmeritvam naslednjega desetletnega nacionalnega programa obvladovanja sladkorne bolezni. V sklopu konference bosta predstavljeni tudi novi knjigi, ki bosta pripomogli k obvladovanju te kronične bolezni.

Vljudno vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do srede, 1. novembra 2018. Prijave zbiramo na naslednji povezavi.

Udeležba na konferenci je brezplačna. Postopek za pridobitev kreditnih točk pri Zdravniški zbornici Slovenije in Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije je v teku.

Uradno vabilo na konferenco je dostopno na spodnji povezavi. Preliminarni program bo na voljo v kratkem.

Datoteke: